Orbán azt állította, “klímabajnok” az ország, csak a tények éppen a fordítottját bizonyítják

Megosztás

Az LMP politikusa hívta fel a figyelmet, hogy szavakban valóban szenzációs, amit a Fidesz-KDNP-kormány az elmúlt években klímavédelem címszó alatt művelt, csak sajnos megfelelő tettek ezt sosem követték, sőt, inkább a környezetvédelem ellenében hoztak döntéseket Orbánék.

Kanász-Nagy Máté írása a Facebookon:
🔴Orbán Viktor a Kossuth rádióban végre érdemi témáról beszélt, előkerült a klímaváltozás kérdése. A miniszterelnök szerint klímabajnok az ország és a klímaváltozás költségeit a szennyező nagyvállalatoknak kell megfizetnie. Ó milyen jó lenne, ha így lenne!

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember

⁉Klímabajnokok vagyunk, amikor Orbán Viktor kormányzása alatt folyamatosan nő a széndioxid-kibocsátásunk és nem akarja a szigorú kibocsátáscsökkentési célokat vállalni?

⁉Klímabajnokok vagyunk, amikor Orbán Viktor kormánya gyakorlatilag betiltotta a szélerőműveket Magyarországon?

⁉Klímabajnokok vagyunk, amikor nem indították el a komplex épületenergetikai programot, hogy ne fűtsük az utcát orosz gázzal?

⁉Klímabajnokok vagyunk, amikor minden zöldterületet be akarnak építeni, mert a betonlobbi fontosabb mint a környezetünk védelme?

⁉Klímabajnokok vagyunk, amikor mindent az autósforgalom növelésének rendelnek alá, ahelyett, hogy lenne dugódíj, a közösségi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasút?

🙄🙄Ja és a klímaváltozás költségét azokkal a multikkal akarja megfizettetni, akiket egyébként százmilliárdos kedvezményekkel, vagyis a mi adónkból csábít ide és tart itt?

Ne vicceljünk már! Ha zöld ügyek és klímaváltozás, akkor Orbán Viktor nem klímabajnok, hanem kamubajnok legfeljebb. 😬

Kapcsolódó cikkek