Miskolci származású új parancsnoka lehet a Magyar Honvédségnek?

Megosztás

Sokatmondó miniszterelnöki határozat jelent meg csütörtök este a Magyar Közlönyben – szúrta ki az Index. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis május 28-i hatállyal Benkő Tibor honvédelmi miniszter javaslatára felmentette Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát.

“A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján – a honvédelmi miniszter javaslatára – dr. Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát – más fontos megbízatására tekintettel – e tisztségéből 2021. május 28-ai hatállyal felmentem” – jegyzi a miniszterelnöki határozat.

Ennek pedig köze lehet ahhoz, hogy amint arról mi is beszámoltunk a minap, a honvédelmi miniszter előterjesztése alapján Áder János köztársasági elnök szerdán felmentette Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát. Egy lapértesülés már tegnap pedzegette, hogy meg is találták Korom Ferenc utódját, aki „Kelet-Magyarországról érkezhet”, márpedig Ruszin-Szendi Romulusz miskolci születésű.

Az Országgyűlés szakbizottsága hétfőn hallgatja meg az új parancsnokot – írták.

Index.hu, Fotó: Magyar Honvédség

Kapcsolódó cikkek