Váratlanul felmentették a Honvédség parancsnokát – a kormány szerint már elvégezte a feladatait

Megosztás

Egy, a Magyar Közlönyben megjelent egymondatos köztársasági elnöki határozatból derül ki, hogy Áder János június elsejei hatállyal felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát – számolt be róla a 444.hu. Mint arra a HVG is rámutatott: a lépés azért váratlan, mert Koromot Áder határozott időre, négy évre nevezte ki, ami csak 2023-ben járt volna le.

Csütörtökön aztán a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki, amelyben azt írják: a vezérezredes maga kérte a felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, mert úgy látta:, hogy a rá bízott feladatokat jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

„Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja” -írta a Honvédelmi Minisztérium. Az utódról egyelőre nem született döntés.

444.hu

Kapcsolódó cikkek