Éjjel a lakásán támadt idős áldozatára a miskolci férfi, több mint tíz év börtön vár rá

Megosztás

A Miskolci Törvényszék szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki két évvel ezelőtt éjjel a lakásán támadta meg idős áldozatát.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2019. május 29-én hajnal egy óra körüli időben bement a sértett miskolci családi házába, ahol értékek után kutatott, majd észrevette a hálószobában alvó idős nőt. A vádlott a sértettre támadt, a fején és a testén többször megütötte, és megpróbálta levetkőztetni. A vádlott cselekménye közben a sértett felébredt, védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, minek következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló, súlyos életveszélyes koponyasérülései keletkeztek. A vádlott ékszereket, karórákat, valamint egy mobiltelefont vitt magával, mintegy 150.000.- forint értékben.

A törvényszék a vádlottat testi sértés, kifosztás, magánlaksértés és szexuális erőszak bűntette miatt 11 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott jelen cselekmény elkövetése előtt többször volt büntetve.

A vádlott a büntetés enyhítése végett fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó cikkek