A miskolciak örülnek, hogy végre újra lehet normálisan parkolni… de vajon meddig?

Megosztás

Rendkívül hirtelen született meg a döntés az ingyenes parkolás beszüntetéséről, emiatt kaotikus állapotok uralkodnak, kígyózó sorok Miskolcon is, hogy a lakosok megvehessék a parkolóbérletet. De örülnek, hogy legalább normalizálódik a parkolás.

A Minap.hu részletesebben is beleásta magát az ügybe.

Keddtől már nem lehet ingyen megállni az önkormányzati parkolókban, a kormány csütörtökön jelentette be, hogy újra szedhetnek díjat az önkormányzatok a parkolásért. Miskolciakat kérdeztünk meg, akiknek erről az a véleményük, hogy örömteli hír, ha végre újra lesznek szabad helyek a belvárosban.

Radnai Erika (53) a Miskolci Nemzeti Színház tagjaként munkahelyétől sok száz méterre volt kénytelen megállni egy-egy munkanapja előtt. – Örülök, hogy visszajön a fizetős parkolás, mert olykor negyven percet is igénybe vett letenni a kocsit. Csak köröztem-köröztem, végül többször kellett a plázához parkolnom vagy a másik irányban a Városház tér közelébe. Ha újra fizetni kell majd érte, hátha több hely lesz szabadon. Az esti próbák alkalmával több szerencsém volt, olyankor már könnyebb volt parkolóhelyet találni a színház mögött is – mondta, majd hozzátette, nincs megelégedve a bérletpénztár előtti sorral, ahol pár métert haladt húsz perc alatt. – Egyik kolléganőm reggel fél 8-kor állt be, és háromnegyed 10-re ért be a színházba. Annak azonban örülök, hogy megnyitják a bérletvásárlók előtt a lehetőséget szombaton is. 

Balogh Róbert (52) műszaki raktáros tavaly nem sokat közlekedett az autójával, mert ideje nagy részét kórházban és otthon töltötte egy stroke miatt. – Itt lakunk a belvárosban, és ilyen betegen minden méter nagyon sokat számít. Tavaly ugyan nem sokat vezettem, de most használom az autót rendszeresen. Aztán állnék a házhoz minél közelebb, de ezt sokszor nem tehetem meg, mert tele van a parkoló. Persze ez attól is függ, mikorra érek haza: ha délután kettő körül, akkor több szabad hely is van, délután 5-kor azonban körözni kell egy jó darabig. Gondolom, ilyenkor jönnek be a belvárosba ügyeket intézni azok, akik addig dolgoztak. Remélem, keddtől könnyebb lesz majd parkolóhelyet találni, mint ahogy ez volt korábban is. 

Horváth Eleni (30) eladó szerint jobb lesz, ha végre nem állnak egymás hegyén-hátán az autók. – Én a Nagy Imre téri kavicsos parkolót használom, ott még felfestés sincs. Olyan közel álltak egymáshoz a kocsik, hogy néha nem tudtam beszállni a sajátomba. Nem beszélve arról, hogy többször meg is húzták az autómat. Jó lenne, ha telepítenének oda néhány kamerát, meg persze nem ártana korszerűsíteni azt a parkolót, mert gidres-gödrös. Most muszáj kivárnom a soromat a parkolóbérlet vásárlásánál, mert szeretnék venni egy másik kocsit, és emiatt sok kérdésem lesz. Merészség részemről, hogy féléves bérletet szeretnék venni, mert ki tudja, mi lesz itt még, és tavaly sem kompenzálták a negyedéves parkolóbérletemet az ingyenes parkolás miatt. 

Czagány Sándor (77) nyugdíjas a Király utcán lakik. – Nekem az a legnagyobb problémám, hogy a Szabó Lőrinc Általános Iskolába hozzák gyermekeiket a szülők. Mennék ki a szűk utcából, ahol egyik oldalon végig autók parkolnak, a másikat pedig forgalomra használjuk. Négy autó jön szembe, kettő mögöttem szintén kimenne, de nem férünk el. Sem a parkoló autóktól, sem pedig a folyamatos forgalomtól. Bízom benne, hogy egy fokkal jobb lesz a helyzet, ha majd újra fizetni kell a parkolásért. Reggel már jártam itt a bérletért, de nem vitt rá a lélek, hogy beálljak a rettentő hosszú sorba. Ez évek óta így van, nem értem, miért nem oldják már meg. Valamikor pedig muszáj lesz kivárnom, ha meg akarom venni a lakossági bérletet.

Kapcsolódó cikkek