„Változás és jóvátétel: egyesítsük újra Magyarországot!” – mozgalmat hirdetett Karácsony Gergely

Megosztás

A címben olvasható szlogennel hirdetett új mozgalmat Karácsony Gergely, aki szombat reggel óta az ellenzék egyik hivatalos miniszterelnök-jelöltjeírta az Index. Miután Budapest főpolgármestere elfogadta párja, a Párbeszéd felkérését, szombat délután hivatalos Facebook-oldalán tartott bemutatkozó programismertető beszédet, amelyben ismertette terveit és elképzeléseit, milyen lenne az általa vezetett Magyarország.

Kiderült, hogy a 99 nevet kapta a Karácsony Gergely által életre hívott mozgalom, amely “nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett” szeretné végezni a tevékenységét, és a következő hetekben fogja nyilvánosságra hozni a Karácsony-féle programot.

Budapest főpolgármestere már most annyit elárult: a cél alapvetően a jóvátétel, hogy visszaszolgáltassák mindazt, amit a kiváltságos egy százalék, a hatalom elvett az emberektől, a 99 százaléktól. Továbbá az, hogy újjaépítsék a köztársaságot, és helyreállítsák a jogállamot, mert ahogy Karácsony fogalmazott: meg kell állítani a fékeit és ellensúlyait vesztett kiváltságos egy százalékot.

A 99 mozgalom munkájában a főpolgármester szerint bárki részt vehet, akár pártok is. Az elkövetkező hetekben a mozgalomhoz csatlakozók most Karácsony Gergely kilencpontos kormányprogramjának kidolgozásában is részt vehetnek. Ezt néhány hét múlva fogják nyilvánosságra hozni.

Mint kiderült, a 99 mozgalom olyan embereket hozott össze Karácsony Gergely köré, mint Ángyán József agrárszakember, Alföldi Róbert rendező, Ferge Zsuzsa szociológus, Kis János filozófus és ifjabb Bibó István, Karácsony Gergely politikai példaképének fia.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek