Átadták az elkerülőszakaszt az Y-hídnál, ismét változik a forgalmi rend

Megosztás

Az Y-híd kivitelezése miatt ettől a hétvégétől jelentősen változik a forgalmi rend Martinkertváros és a miskolci belváros között – számolt be róla a Minap.hu. Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő a részletekről elmondta, május 15-én, szombaton átadták a közfogalomnak a Csokonai utca Fonoda utcára kivezető új szakaszát.

“Május 16-ától, vagyis vasárnaptól viszont a kivitelező lezárja a régi vasúti híd még meglévő, Kisfaludy utcai ágát, és igazából innentől jut valóban fajsúlyos szerep az egy nappal korábban átadott útszakasznak: az autóbusz- és személygépkocsi-forgalom innentől ugyanis csak ezen a szakaszon haladhat majd átmenetileg a Tiszai pályaudvar és a József Attila utca irányába” – mondta a képviselő.

A munkák miatt vasárnap üzemkezdettől új útvonalon közlekedik a 3-as és 3A-s autóbusz – tájékoztatott az MVK Zrt. Az MVK hozzátette, az útvonalváltozás miatt a jelenleg érvényben lévő menetrendhez képest nem változik a járataik száma, csak az indulási időpontokban lesz néhány perces változás.

További részletek a forgalmi rendet érintő változásokról a Minap.hu riportjában.

Forrás: Minap.hu, Fotó: Juhász Ákos / Minap.hu

Kapcsolódó cikkek