Karácsony Gergely végre hivatalosan is bejelentette: indul az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Megosztás

Facebookon közvetített élő videójában jelentette be Karácsony Gergely, hogy indul a mininiszterelnök-jelölt választáson – számolt be szombaton a HVG.hu. Ezt Nyírtasson közölte, ott, ahol a gyerekkorát töltötte. “Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak” – mondta, és arról is beszélt, hogy a falu polgármesterét sem teszi gazdaggá. “Azért indítom innen ezt a mai napot, mert az örökké küzdő magyarokért szeretnék dolgozni, nem az egy százaléknyi kiváltságosokért, hanem a 99 százalékért” – fogalmazott.

Arról beszélt, hogy az ország megosztott, de ez nem jó, ő azt szeretné, ha újra egységesíthetné. Sokat beszélt arról, hogy mit jelent neki Nyírtass, a falu, ahol kisfiúként bogarászott, madarászott, csavargott. Beszélt arról is, hogy hatévesen veszítette el édesapját, utána az anyja egyedül, özvegyként nevelte.

Ellenzéki oldalon hónapok óta biztosra vették, hogy Karácsony Gergely főpolgármester elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választáson, az érintett csak ma, május 15-én, egy egész napos programsorozat keretében jelenti ezt be. Rajta kívül eddig Jakab Péter (Jobbik), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum) és Dobrev Klára (DK) erősítette meg eddig az indulását.

HVG.hu

Kapcsolódó cikkek