Szeretné, ha egész éjszaka kopácsolnák a vasat a közelben? Az M3-as bevezetőjénél élők sem – videó

Megosztás

Napok óta éjszakai munkálatok zajlanak az M3-as autópálya bevezető szakaszán a kandeláberek karbantartása okán. A közelben lakók számára csodálatos élmény.

Napok óta nem tudnak aludni az M3-as autópálya budapesti bevezető szakasza mellett fekvő utcák lakói, mert rendkívül nagy zajjal járó karbantartási munkát végeznek az autópályán – írta a Telexnek egy olvasó, aki a XIV.kerületi Ungvár utcában lakik.

A környékbeliek a második napja tapasztalják, hogy esténként, sőt, egész éjszaka irdatlan kopácsolás hallatszik az autópálya felől. Az ok a művezető tájékoztatása szerint: az autópálya elválasztó sávjában lévő kétoldalas acél lámpaoszlopokat rozsdátlanítják és festik újra. Az olvasó beszámolója szerint a hangzavart az okozza, hogy

„a rozsda eltávolítása kiskalapácsokkal történik, egyszerre 40 ember 10 oszlopot kalapál este 9-től hajnali 5-ig”.

Érzékeltetés gyanánt videót is küldött arról, hogyan zajlik ez:

Olvasónk azon aggódik, hogy szerinte miután végeztek ezzel a sorral, akkor a másik oldalon ugyanígy meg kell majd csinálni az oszlopok másik felét is, mert azok is rozsdásak. Állítása szerint lakók a kopácsolás első estéjén a rendőrséget is kihívták a szokatlan zaj miatt.

A környező utcák lakói állítólag teljesen felháborodtak, nem értik, ki és miért engedélyezte, hogy ilyen hangos munkát éjszaka végezzenek. Írtunk a Budapest Közút Zrt.-nek, hogy érdeklődjünk a körülményekről, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek