Újabb elültetett fák tűntek el Miskolcon

Megosztás

Idén tavasszal ez már a harmadik eset, hogy károkozást észlelnek a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai, a helyszíni bejárások során. Közelmúltban elültetett cserjék és facsemeték tűnnek el a város zöldfelületeiről – tájékoztatott közleményben a polgármesteri hivatal.

A Miskolc zöldítését célként kitűző polgármesteri kezdeményezés, a 10.000 fa programon belül a Városgazda munkatársai által már többezer fa került kiültetésre. Többek között 2020. év őszi időszakában 50 db szívlevelű szivarfa a Dóczy József utcára, melyből 11 fát rongáltak meg, idén áprilisban az Ifjúság útja középső sávjába elültetett 150 tő közönséges orgonából, pedig 17 darabot tulajdonítottak el az ismeretlenek.

A napokban újabb természetkárosítást észleltek a bejárás során. 2020. év novemberében 50 db tölgyfa csemetét ültettek el a Városgazda dolgozói a Király utcában, azonban az 50 tőből már csak 39-et találtak meg a helyszínen. A közelmúltban elültetett cserjék és facsemeték rögzítésére szolgáló védőcsöveket és gallérokat is hiányosan találták meg, ezeket begyűjtötték és elszállították.

A Városgazda kéri a lakosságot, amennyiben a környezetvédelem, és természetvédelem elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél, vagy a városi rendészetnél.

Fotó: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek