Ezért nem baj Gulyáséknál, hogy a fideszes képviselő koronavírusosan ment be szavazni

Megosztás

Végeztek-e koronavírustesztet a Fidesz-frakció tagjainál, miután kiderült, hogy a párt egyik képviselője, Becsó Zsolt fertőzötten vett részt az Országgyűlés április 26-i és 27-i ülésén? – kérdezte az Index a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a kormányinfón. Gulyás Gergelynél arról is érdeklődtek, hogy jelezte-e Becsó a frakcióvezetőnek, hogy koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket tapasztal, és mikor közölte a képviselőcsoporttal, hogy pozitív lett a tesztje.

Gulyás azzal kezdte a válaszát, hogy Becsóval szemben számtalan megalapozatlan vád, sőt nyílt hazugság jelent meg a baloldali sajtóban. Szerinte a képviselőcsoportban, amelynek több tagja is súlyosan érintett volt és érintett ma is koronavírusos megbetegedésben, mindenki maximálisan felelősségteljes magatartást tanúsít.

A miniszter közölte: Becsót április 27-én a sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a parlamenti szavazás után, nem pedig az előtt tesztelték, és rá egy vagy két napra tudta meg az eredményt, és jelezte, hogy pozitív lett.

Jóhiszeműen járt el, semmilyen információja nem volt, nem is lehetett a megbetegedésről vagy a fertőzésről, amikor az Országgyűlésben a szavazáson részt vett – mondta Gulyás, aki szerint képviselőtársa okirattal is igazolta, hogy 27-én 15:42 perckor vettek tőle mintát.

HVG.hu

Kapcsolódó cikkek