Ez nem semmi! Egy magyar étterem azt akarja, hogy az oltottak és oltatlanok más színű tálcákról egyenek

Megosztás

Már az eredeti rendelet is meglehetősen diszkriminatív, de vannak, akiknek ezt sikerül még inkább tetézniük.

Diszkriminációt kiáltanak a kommentelők egy veszprémi étterem Facebook-bejegyzése alatt, amely azt szeretné, hogy akinek van védettségi igazolványa, barna tálcát használjon, akinek pedig nincs, a fehérből egyen. 

A bejegyzésben azt is írják, hogy a védettek, azaz a barna tálcások az étteremben és a teraszon is étkezhetnek, ezzel szemben a nem védettek, vagyis a fehér tálcások a teraszon ehetnek. Elvitelre mindkét csoport kérhet ételt. 

A bejegyzéshez több mint 2600 hozzászólás érkezett, és majdnem 900-an meg is osztották azt. Az egyik kommentelőnek egyébként az intézkedésről egy sárga csillag jutott eszébe „oltatlan” felirattal, és azt gyorsan meg is osztotta az étteremmel. Mások azt írják, bár van védettségi igazolványuk, nem valószínű, hogy ezután beülnek a helyre. 

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „HISTORIA HANGVILLA MÁJUS 4-TŐL NYITVA VAGYUNK 11:00-13:30-ig Változatos napi menüvel, kedvezÅ áron az alábbi intézkedések mellett várunk Téged: asztalainkat 1,5 méteres védőtávolságra helyeztük kézfertőtlenítő pontokat biztosítunk asztalainkat eszközeinket rendszereser fertÅ‘tlenítjük (virusirtó/baktériumirt/fungicid) Védettségi igazolvánnyal rendelkezÅ vendégeinket kérjük, hogy használják barna tálcáinkat és ételeinket elfogyaszthatják éttermen belül, kint teraszor valamint kérhetik elvitereis védettségi igazolvány nélkül érkező Vendégeink éttermünket a teraszon keresztül közelítsék meg Védettségi igazolvánnyal nem rendelkezÅ vendégeink kérjük, hogy használják a fehér tálcáinkat és ételeinket elfogyaszthatják teraszon valamint kérhetik elvitelre is Kormány 194/2021.IV.2 Kormányrendelet”

(Index.hu)

Kapcsolódó cikkek