Hadházy megkezdte a kiszabott közmunkáját

Megosztás

Hadházy Ákos hétfő reggel kezdte el a kiszabott büntetését ledolgozni a szekszárdi Kolping Iskola kertészetében, napszámos beosztásban. A büntetést még a tavalyi dudálós tüntetéséért kapta – írja a JövőTV.

A független országgyűlési képviselő Facebook-on osztotta meg első napját, és elmondta, hogy összesen 38 napot kell dolgoznia, naponta 6 órában, heti minimum egy napon. A kiszabott büntetését ki is fizethette volna, de azért nem tette, mert nem akart “orbán rendőrségének” fizetni.

A ledolgozandó munkájával pedig azt üzeni: Orbán nagyon fél a tüntetésektől, sztrájkoktól, attól, hogy hirtelen sok ember fejezi ki egyszerre: elég volt!

Elképzelhető, hogy – bizonyos szempontból nézve – valóban követtem el törvénysértést, amikor a teljesen járványbiztos tiltakozási formát meghirdettem. A bíróság így gondolta, én másként. De a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már OLYAN TÖRVÉNYEKET HOZNAK, AMELYEKET MUSZÁJ MEGSZEGNI. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár. 

– fejezte be gondolatát Hadházy.

Kapcsolódó cikkek