Új körforgalom épül Kazincbarcikán, a 26-os főúton

Megosztás

Csúcsidőszakban rengetegszer alakult ki torlódás az említett részen, a lámpás kereszteződésnél. Egy négyágú körforgalom hozhatja meg a megoldást, a tervek már elkészültek.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma közös beruházásaként hamarosan új körforgalom épül Kazincbarcikán, a 26-os úton, a népszerű üzletközponthoz közeli bevezető úti szakaszon.

Az elkészült tervek szerint a Hadak útja – Attila utca – Budai Nagy Antal utca kereszteződésében található – jelenleg jelzőlámpás csomópontként működő – területen egy négy ággal rendelkező, 16,5 méter belső sugarú körforgalmat alakítanak ki a közeljövőben.

– Számos lakossági visszajelzést kaptunk az elmúlt évek során, hogy a jelzőlámpás rendszer miatt sokszor történt torlódás ezen a szakaszon. Ez nemcsak a kazincbarcikaiak közlekedésében okozott fennakadást. Sokan panaszkodtak például azok is, akik Sajóivánkáról vagy Sajókazáról ide járnak dolgozni, illetve ide hordják a gyerekeiket iskolába. Sokszor tapasztalták, hogy reggelente az úton az ÉRV 26-os melletti telephelyéig állt a sor, illetve olykor a tescós körforgalomig is feltorlódnak az autók. Az önkormányzat igyekezett ezt a fennálló problémát megoldani, ami a körforgalom megépülésével várhatóan megszűnik – árulta el Szitka Péter polgármester.

A gyalogosok számára is biztosítva lesz a 26-os mindkét oldalán a járdakapcsolat, a térkő burkolatú új járdaszakaszok között egy gyalog­átkelőhely is épül majd, valamint a körforgalmi csomópontban kiépítik a közvilágítási hálózatot is.
– A kivitelezési munkákat nehezíti, hogy a terület sok közművel terhelt, melyek kiváltása, illetve védelembe helyezése szükséges. A munkálatok érintik majd a gáz-, a hírközlési-, az elektromos- és vízvezetékeket is. Ezek várhatóan nagyban megnövelik a kivitelezés időtartamát, ezért a lakosság megértését kérjük – mondta el Klimon István alpolgármester, aki hozzátette, hogy a tervek szerint a nyár elején kezdődő beruházás idén megvalósul. (Kolorline.hu)

Kapcsolódó cikkek