Gyönyörű hármas ikrek születtek Miskolcon

Megosztás

Rendkívül ritka Magyarországon egészséges hármas ikrek születése, most azonban éppen a miskolci kórházban adott életet az édesanya három gyönyörű kisgyermeknek, egy kislánynak és két kisfiúnak. A babák kis súllyal, de egészségesen jöttek a világra, remélhetőleg, a továbbiakban is minden rendben lesz.

A kórház a Facebookon adott hírt a csodálatos eseményről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) hármas ikrek születtek, a terhesség 34. hetében.Az édesanya – terhessége 21. hetétől – szülészeti osztályunkon feküdt, azaz 13 hétig volt vendégünk. Két kisfiú és egy kislány született meg császármetszéssel, jó állapotban – Gergő 1990, Anna 1980 és Balázs 1890 grammal.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és belső tér

A szülés időpontja 2021.04.21-e, azaz mára már egyhetesek a hármas ikrek. A szülés utáni adaptációt követően leköltözhettek édesanyjukhoz, az egyik gyermekágyas szobánkba. A hármas ikrek császármetszésére kellő számú és képzettségű szakemberrel kell készülnünk. Érdekesség, hogy a műtét során a magzatok megszületésének pillanataiban a műtőben 19 személy tartózkodott, beleszámítva az édesanyát és három újszülöttjét.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, baba és belső tér

Az újszülöttek ellátásában az édesanya és családja is bőségesen kiveszi már most a részét, az édesapa – tekintettel a különleges helyzetre – tartósan bent tartózkodhat, folyamatosan segítve újszülött gyermekeinek az ellátását.A tervek szerint a család a jövő héten térhet haza – mezőkeresztesi – otthonába.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, baba és belső tér
Hát nem édesek?

Kapcsolódó cikkek