“Május 10-től év végéig már biztosan nem tér vissza Magyarország a digitális oktatáshoz”

Megosztás

Ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes közölte a közmédiával.

Az nem egyértelmű, hogy a tanév vagy naptári év végéről van-e szó. Az viszont biztos, hogy a maszkviselés egy darabig még velünk marad.

Kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, folyamatosan csökken a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma, és egyre kevesebben vannak lélegeztetőgépen – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes a közmédiával.

Az elmúlt 24 órában 205-en haltak meg (az elhunytak között szerepel egy három hónapos csecsemő, illetve két huszonéves is, akiknek nem volt alapbetegsége). A javuló adatok ellenére a védelmi intézkedéseket és a higiéniás szabályokat be kell tartani,

és bár a teraszok kinyitottak, a kedvező adatok megtartásához fontos az egyéni felelősség is.

Galgóczi Ágnes azt mondta, május 10-től a felső tagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba, és

év végéig jelenléti oktatás mellett tanulhatnak.

A digitális oktatás jól bevált, de a közösség szempontjából fontos a jelenlét is – mondta.

Galgóczi Ágnes elmondta,

a járvány alakulásának függvényében fokozatosan lazítanak a korlátozásokon, a maszkviselés azonban egy ideig még velünk marad.

Beszélt arról is, minden Magyarországon használt vakcina biztonságos. A kormány egyébként vasárnap nyilvánosságra hozta azt a listát, hogy mely oltások után hányan fertőződtek meg ismét koronavírussal vagy haltak bele a betegség szövődményeibe. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek