Hogyan kötelezik a szállásadókat a védettségi igazolvány ellenőrzésére?

Megosztás

Az ágazat így is rettenetes károkat szenvedett el az elmúlt 14 hónapban, már most többen előre jelezték, nem kéri majd vendégeitől a kártyát.

Nem kérnek majd védettségi igazolványt – az RTL Klub híradója szerint több szálláshely is ezt posztolta Facebook oldalán, annak ellenére, hogy a kormány Orbán Viktor bejelentése szerint a kártyához köti majd a szolgáltatások igénybevételét.

A legtöbben azt írták, nem akarnak különbséget tenni a vendégek között, ezért nem kérnek kártyát. Mivel a rendelet még nem jelent meg, a részletszabályokat sem tudni.

Az RTL-nek az egyik szállásadó azt nyilatkozta: vannak vendégek, akik azért mondták vissza a foglalásukat, mert nincsen ilyen kártyájuk.

A Szállodaszövetség elnöke, Flesch Tamás szerint ha kiderül, milyen jogszabály alapján kell ellenőrizniük a kártyákat, akkor azt érkezéskor, a recepción meg fogják tenni a GDPR szabályainak betartásával, hasonlóan ahhoz, ahogy most is elkérik a vendégektől az útlevelüket, személyi igazolványaikat.

Az RTL egyébként megjegyezte, hogy a nagy szállodákban valószínűleg majd tényleg csak olyan vendégeket szállásolnak el, akiknek lesz ilyen kártyájuk, de a magánszállások közül többen valószínűleg engedékenyebbek lesznek. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek