Ebben az évezredben még nem lőtt ennyi gólt csapat a magyar bajnokságban, a DVTK riválisa az áldozat

Megosztás

Utoljára negyedszázada kapott ennyi találatot csapat a magyar NB I-ben, most a Budafokot tömték ki nagyon.

17 perc után még 1-1 volt az állás, és a 43. percben még csak 3-2-re vezetett a vendég Paksi FC, de a félidőt 4-2-re, az egész meccset pedig végül 9-2-re nyerték a sereghajtó Budafoki MTE ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulóján. (A gólok itt megtekinthetők.)

„A széteső Budafokkal ellentétben a Paksnak jóformán minden bejött, a felek között osztálykülönbség volt, a játék képe edzőmeccsekét idézte” – értékelte a mérkőzést az MTI. A Budafok már nyolc forduló óta nyeretlen, ezeken a meccseken hetedszer szenvedett vereséget, kedden a ZTE 5-0-ra verte őket.

A Budafok edzője, Csizmadia Csaba az M4Sportnak azt mondta, megalázva érzi magát, még életében nem találkozott ilyennel, ez felfoghatatlan most, megmagyarázhatatlan, ez tripla osztálykülönbség, pályafutása legnagyobb mélyütése. Le is mondott – jelentette be a klub.

A magyar élvonalban ezelőtt 2000. július 29-én esett ennyi gól, akkor az Újpest 8-3-ra tömte ki a Debrecent.9 gólt hivatalosan 1996. november 23-án a Csepel szerzett legutóbb, amikor 9-1-re győzött a Békéscsaba ellen.

(1999. október 2-án a Dunaferr 9-0-ra verte a Szegedet, de a szegediek később visszaléptek, így ezt az eredményt a magyar szövetség később törölte.)

A mostaninál több gól 1955. január 9-én volt, amikor az MTK-t (akkor Budapesti Vörös Lobogó) 9-7-re győzte le a vendég Budapesti Honvéd 25 ezer néző előtt az Üllői úton. Azon a meccsen Hidegkuti Nándor és Puskás Ferenc 4-4, Kocsis Sándor 3, Sándor Károly és Tichy Lajos 2-2 gólt lőtt. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek