Aggódnak a teraszosok: „Csak két-három hétig leszünk nyitva, ha mindenki ilyen felelőtlenül viselkedik”

Megosztás

Mi is írtunk róla, hogy április 24-én, szombaton, azaz a nyitás legújabb fokozatának első napján elözönlötték az emberek a teraszokat. Az Index ezzel kapcsolatban készített egy riportot, amelyben Hlatky-Schlichter Hubert, a budapesti Erzsébet híd pesti lábánál lévő KIOSK tulajdonosa kijelentette: “Csak két-három hétig leszünk nyitva, ha mindenki ilyen felelőtlenül viselkedik”.

A KIOSK tulajdonosa szerint abból semmi jó nem lesz, ahogy egymás nyakán-hátán mászva hömpölygött a tömeg a belvárosban, és abból sem, ha ezután mindenhol utcabálokat fognak tartani. „Aztán majd azon siránkozik a nép, hogy jaj, istenem, be kellett zárni, pedig ennek az lehet a következménye” – mondta Hlatky-Schlichter Huber, aki azt is reméli, hogy nem lesz igaza. Ugyanakkor hangsúlyozta: “Az, hogy kinyitottunk, még nem azt jelenti, hogy vége a járványnak, és így nem is lesz vége egyhamar.”

A 4Bro cégcsoporthoz tartozik az Eiffel téri Zsiráf sörkert, a Nagymező utcai Tereza, a Millenáris Parknál a Samantha, valamint a Normafa Síház is. Gyűrűs Vivien marketingvezető azt tapasztalta, hogy AZ ASZTALOKNÁL ÜLVE NEM SZÍVESEN HORDANAK A VENDÉGEK MASZKOT, AKKOR SEM, HA ÉPP NEM FOGYASZTANAK, DE A MOSDÓBA MENET FELVESZIK.

Az asztalokat mindenhol egymástól másfél méterre húzták, és mindenhol rendelkezésre állnak kihelyezett kézfertőtlenítők. Ezeket használták is az emberek. Az is tapasztalható volt, hogy vannak olyan vendégek, akikben diszkomfortérzetet kelt, ha mások közelebb mennek hozzájuk másfél méteren belül. “Az italozó embereket nehéz kordában tartani bizonyos szint után” – fogalmazott Gyűrűs Vivien, aki szerint azonban általánosságban mindenki igyekszik betartani a szabályokat.

További részletek az Index.hu riportjában.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek