Ön döntheti el, hogy kik legyenek az ellenzék jelöltjei – megjelent a Nyomtass Te is! legújabb száma

Megosztás

Az ellenzéki pártok hosszú tanulási folyamat során találták meg az Orbánrendszer leváltásának sikeres receptjét: összefogás, előválasztás, közös program. Kiadványunkban azt mutatjuk be, hogyan működik az előválasztás, kik lesznek a lebonyolítói, és milyen segítségre, támogatásra van szükség ahhoz, hogy tényleg a legjobb jelölteket találjuk meg országszerte, miközben kiválasztjuk a közös miniszterelnök-jelöltet is – olvasható a Nyomtass Te is! legújabb számában.

Az előválasztás intézménye néhány országban már hosszú ideje kiválóan működik. Nálunk 2019-ben, a fővárosi önkormányzati választás előtt alkalmazták először, méghozzá sikerrel, hiszen a közös főpolgármester-jelölt megtalálása is hozzájárult az ellenzék fővárosi győzelméhez.

Az ellenzéki együttműködésben részt vevő hat párt – DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – kezdeményezésére idén ősszel az ország valamennyi választási körzetében (106) bárki megmérettetheti magát, aki elfogadja a játékszabályokat. Pártok, civil szervezetek állíthatnak jelölteket, de ezek támogatása nélkül is el lehet indulni. Az ellenzéki érzelmű választók személyesen vagy interneten szavazhatnak majd arról, hogy kit tartanak a legjobb jelöltnek.

Ugyanezzel a módszerrel és ugyanakkor választjuk majd ki Orbán Viktor kihívóját is, aki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként indul a 2022-es választáson. Természetesesen a jelöltek bemutatkoznak, nyilvánosan vitáznak egymással, hogy kiderüljön, ki a legalkalmasabb.

A kormányváltást akaró ellenzéki szavazók az ország minden részében felállított szavazósátrakban, személyesen vagy interneten keresztül választhatják ki a nekik tetsző jelölteket. Az előválasztás győzteseivel komoly esély nyílik arra, hogy 2022-ben leváltsuk a Fideszt. Az előválasztás lebonyolítása olyan óriási feladat, amelyhez rengeteg önkéntesre és támogatóra lesz szükség. Ezek munkáját is koordinálja majd a Civil Választási Bizottság

– írják.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek