Mégsem érkezik hazánkba a másik két keleti vakcina

Megosztás

Szijjártó Péter mondta el, hogy lekerült a napirendről a kínai CanSino és az indiai Covishield vakcinák beszerzése a késői szállítási határidők miatt – számolt be róla a HVG.

“Akkor van értelme az Európai Unión kívüli forrásból újabb oltóanyagok beszerzésére, ha azok időben segítséget jelentenek. Azok a törekvéseink, amelyek alapján még szerettük volna növelni a meglévő szerződéseken felül a keletről érkező vakcinák számát, most lekerülnek a napirendről a vállalt szállítási határidők miatt” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a pénteki sajtótájékoztatóján az ATV kérdésére. A tárcavezető szerint csak később tudnának szállítani a kínai CanSino és az indiai Covishield vakcinából, ezért nem számolnak ezekkel az oltóanyagokkal.

Az operatív törzs tájékoztatóján eközben Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta: a jövő héten már hatféle oltás lesz elérhető Magyarországon, hiszen érkezik az első szállítmány a Johnson & Johnson Janssen nevű egyadagos készítményéből.

HVG.hu

Hozzászólások

Related posts