99 éves korában meghalt Fülöp herceg

Megosztás

Pénteken reggel elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg – idéz9 a család közleményét a Sky Newsre hivatkozva a Telex.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a brit királynő bejelentette szeretett férje, Fülöp edinburgh-i herceg halálát. Ő királyi fensége békében távozott el ma reggel, a windsori kastélyban” – áll a királyi család hivatalos, Twitteren is közzétett közleményben.

Fülöp herceg február 16-án este került be egy londoni kórházba. A Buckingham-palota a közleményében arról írt, hogy II. Erzsébet királynő 99 éves férje akkor már néhány napja nem érezte jól magát, a szívére panaszkodott. Azonban azt írták, hogy csak elővigyázatosságból kellett bent maradnia. AHangsúlyozták, hogy II. Erzsébet férjének az állapota nincs összefüggésben koronavírus-fertőzéssel. Januárban II. Erzsébet és Fülöp herceg is megkapta a vakcinát.

Fülöp herceget végül március közepén engedték haza a kórházból, ezt megelőzően szívgyógyászati beavatkozást hajtottak végre rajta. Azt akkor nem közölték, hogy pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek rajta.

A Telex megemlékező írásban tekintette át Fülöp herceg életét.

Kapcsolódó cikkek