Zökkenőmentesen zajlik az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj építése

Megosztás

A Minaro Hotel Tokaj***** – Tokajnak és a közeli térségének az első prémium kategóriás nagyméretű hotele – 2022 tavaszára készülhet el a tervek szerint, derül ki a zemplen.hu beszámolójából.

A hotel alapkövét idén márciusban tették le. A projektet a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közösen valósítja meg. A tokaji Csurgó-völgy mintegy 10 hektáros területén, egy korábbi bánya helyén megvalósuló ötcsillagos, tematikus szálló a hazai szállodapiacon már tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron többségi tulajdonrészt szerző ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. Az elmondásuk szerint a világjárvány ellenére is a terveknek megfelelő ütemben halad a kivitelezés.

A tokaji önkormányzat tavaly novemberében Szepesinek a Tokaj név használatáért fizetendő 4 millió forint helyett csak 200 ezer forintot kellett megfizetnie, a fennmaradó 3,8 millió forint befizetésére pedig 3 év fizetési halasztást kapott a képviselő-testülettől. Továbbá Szepesi a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében összesen közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére, amiből a Grand Hotel Tokaj beruházására 2,9 milliárd forint pályázati pénz jutott.

Ezzel összesen 3,5 milliárd pályázati támogatás jutott az építkezésre.

Szepesi Richárd anyósa egyébként Nagy Róza, akit régóta Matolcsy György jegybankelnök legszűkebb bizalmi köréhez sorolnak, 2000-ben Matolcsy minisztersége idején pedig közigazgatási államtitkár is volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A kivitelezők reményei szerint az egyedi, tematikus szálloda nagymértékben növeli majd az Észak-magyarországi régió térségének minőségi szálláshely-kínálatát és a település gazdaságára is fellendítő hatással bír majd. Elmondásuk szerint a szálloda kivitelezése akár 100 új munkahelyet is teremthet a térségben.

Nem csak a beruházás során, hanem megnyitása után is számos munkahelyet teremt majd városunkban

– mondta el Posta György polgármester a tokaj.hu-nak.

Kiemelt kép: tokaj.hu

Kapcsolódó cikkek