Megnéztük már tüzetesebben a hatodikos etika tankönyvet? Kiváló dolgokra lelhetünk!

Megosztás

Semmi égbekiáltó gond vele, csak szokás szerint minden a propagandára van felépítve.

Nyáry Krisztián posztja a Facebookon:

Írtam egy könyvet a Himnuszról, és sosem volt bajom a versek szabad értelmezésével, de mintha Kölcsey verse nem egy kimondott dicsőítő költemény lenne. Az új hatodikos etika tankönyv szerencsére szakít a Himnusz-értelmezések borongós pesszimizmusával.

„A Himnusz Kölcsey Ferenc költeménye. Olyan vers, amelyben a költő Magyarországot és az e hazát szerető, védelmező és érte meghalni is kész magyar népet dicséri. Versében felemlegeti történelmünk dicsőséges eseményeit és küzdelmeit, veszteségeit is. A bevezető és a záró versszakokban pedig Istent hívja segítségül, hogy végre boldogságban, békében élhessen e földön a magyar.” A tankönyv egyébként is kiemelten kezeli az irodalmat, kizárólag a legnagyobb magyar költőktől idéz – Pósa bácsitól Pataky Attiláig.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és , szöveg, amely így szól: „Magyar vagyok, magyar, magyarnak születtem... Pósa Lajos jövőnk rajtunk is mülik! hit ésa tudomány jói megférnek egymás mellett.”
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „5. Nemzeti értékeink, kultúránk Magyarnak lenni: büszke gyönyőrűség! Sajó Sándor”
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „6. Ünnepeink, hagyományaink Onnep oly szép, gyertya, ha ég, szcretet asztalánál ott ülünk mindannyian... Pataky Attila (dalsziveg) Minden nemzetnek megvannak a saját kultúrájához köthető ünnepei, hagyomá- nyai, szokásai. A magyar nép életében sincs ez másképp.”
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

További gyönyörű részletek itt: https://www.facebook.com/groups/oktpolcafe/permalink/4132796080086392/

Kapcsolódó cikkek