Nem engedte be gyerekkori szerelme, megrongálta a házát a borsodi férfi

Megosztás

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki volt szerelme házánál garázdálkodott – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2020. december 6-án, késő este, a gyermekkori szerelme, egy cigándi nő családi házához ment, ahol kiabálni kezdett az asszonynak. Mivel a nő nem reagált, a férfi trágár módon szidalmazni kezdte őt és felszólította, hogy menjen ki a lakásból, mert úgyis az övé lesz.

Miután a nő a felszólításnak nem tett eleget, a feldühödött vádlott a nála lévő tojás nagyságú kövekkel dobálni kezdte a ház lehúzott redőnyét, melynek következtében a redőny és a mögötte lévő ablak is betört. A vádlott agresszív magatartásával csak azt követően hagyott fel, miután a szomszédok által értesített rendőrök a helyszínre érkeztek

A férfi a cselekményével 25.000 forint kárt okozott.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek