Ilyen csodálatos a keddre újra kifehéredett Bánkút

Megosztás

Még egyszer váratlanul megmutatta magát a tél Borsodban, Bánkút csodálatos fehér leplet kapott.

Április 6-ának reggelén elárasztották a közösségi média-felületeket a havas Miskolcról készült fotók. Ahogy a klasszikus tartja: bár tudtuk, csak nem sejtettük, hogy hidegfront érkezik, ami csapadékot hoz magával, mégis meglepődve ébredtünk arra, hogy hatalmas pelyhekben hull a hó. „Április! Mi van veled, ittál?!” – méltatlankodtak sokan, képeikkel persze elárasztva social media oldalainkat. Ha már hó, legyen sok – és néhány fotót a Minap.hu oldalán is láthattunk a hólepte borsodi megyeszékhelyről.

Bánkút persze más; sokan emlékeznek talán, hogy 2017. április 20-án 87 centiméter havat jelentettek onnan. Ez a rövid videó pedig alig pár napja, április 3-án készült:

– Hétfő este és kedd délelőtt mintegy 15-20 centiméter hó esett Bánkúton – mondta el érdeklődésünkre a Bánkúti Sí Klub szóvivője. Nagy Norbert hozzátette: nagyon jó minőségű, nehéz, de poros a hó, egyáltalán nincs latyak. Az utak jól járhatók. – Ha valaki szeretne még a húsvéti locsolkodás után hógolyózni egyet, akkor a következő pár napban ezt megteheti – mondta.

Bár további, jelentős mennyiségű csapadék már nem várható a térségben, és a hőmérséklet sem kedvez a hótakaró megmaradásának: nap közben + 7-9 Celsius fok is lehet, de éjjel is alig megy fagypont alá a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikkek