Orrtörés lett a vége a miskolci villamoson történt sértegetésnek

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság 2021. március 19-én megtartott előkészítő ülésen szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki a villamoson megtámadta, majd az orrát is eltörte alkalmi ismerősének.

Az ítélet szerint a vádlott és a sértett 2019. augusztus 9-én az esti órákban Miskolcon a Tiszai pályaudvar irányába közlekedő villamoson utaztak, a két férfi egymással szemben ült és beszélgetett.

A beszélgetés során a vádlott belekötött a sértettbe, becsmérlő kifejezéseket használt vele szemben. A sértett kikérte magának a sértegetést és felállt a helyéről, de a vádlott utána ment és váratlanul lefejelte.

A sértett védekezett, megütötte a vádlottat, majd hátrálni próbált, azonban a vádlott rávetette magát, ami miatt a sértett a földre került. A sértett felállt, igyekezett távolodni a támadójától, azonban a férfi ismét a földre vitte. A sértett az ütések miatt nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. Az eseményeknek a villamoson utazó, szolgálaton kívüli rendőr vetett végett.

A bíróság testi sértés miatt egy év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat azzal, hogy a büntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette és a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el. Amennyiben a vádlott a pártfogó felügyelet során a számára meghatározott magatartási szabályokat megszegi, a szabadságvesztés végrehajtása rendelhető el.

A bíróság ítélete jogerős.

Kapcsolódó cikkek