Szikszó: Számonkérték rajta a munkát, macsétával válaszolt

Megosztás

A Szikszói Járásbíróság garázdaság bűntette miatt próbára bocsátotta azt a férfit, aki macsétával támadt ismerősére, mert az számonkérte rajta az elvállalt munkát.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és a sértett korábbról ismerték egymást. A vádlott elvállalta, hogy a sértettnél villanyszerelési munkákat fog végezni. A munkára előleget vett fel, azonban a villanyszerelést nem a megrendelő igényének megfelelően fejezte be. 2020. december 20-án a sértett azzal hívta fel telefonon a vádlottat, hogy másnap fejezze be a munkát, azonban a vádlott nem vállalta, ezért vita alakult ki közöttük. Másnap reggel a sértett az édesapjával a vádlott lakására ment, mert személyesen akarta megbeszélni a nézeteltérést. A ház előtt álltak meg a gépkocsival, a sértett kiszállt, míg édesapja az autó vezetőülésében várakozott. Időközben a vádlott is kiment az ingatlan elé, ahol ismét vitatkoztak, majd a sértett visszaült az autóba.

A vádlott a történtek miatti dühében bement a házba, ott magához vett egy macsétát, majd a sértettek autójához lépett és rácsapott vele a jobb első ajtó üvegére, ami kitört, az ajtó belső műanyag burkolata pedig megrongálódott.

A bíróság a vádlottat garázdaság bűntette miatt 3 évre próbára bocsátotta és pártfogó felügyeletét rendelte el, továbbá kötelezte az okozott kár megtérítésére. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A bíróság döntése jogerős.

Kapcsolódó cikkek