Recseg-ropog az egész magyar egészségügy, van kórház, ahol már a sürgős eseteket sem tudják ellátni

Megosztás

Eleve óriási létszámhiánnyal küzdött hazánk egészségügyi rendszere, ezt tetézte a múlt heti tömeges felmondás, valamint a durván felpörgő járvány problémája. Brüsszel vagy Soros lesz ezért is a hibás, esetleg Gyurcsány?

Csütörtök óta nem tudják ellátni a sürgős eseteket a mosonmagyaróvári kórház szülészeti, nőgyógyászati és gyermekosztályán, mert a dolgozókat át kellett irányítani a Covid részlegre – számolt be róla az RTL Híradó. Szakrendelés ugyan van, de a sürgős eseteket csak a 40 km-re lévő Győrben tudják ellátni.

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezet elnöke szerint a probléma országos, mert túlterheltek a kórházak. „Az intenzív osztályok megteltek, az osztályok megteltek. Ebben a helyzetben rendkívül kellemetlen, hogy kollégák kikerültek a rendszerből, és így még kevesebben maradtak, akikkel az ellátást meg lehetne szervezni” – mondta Szijjártó.

A kórházak tehermentesítése érdekében péntektől országszerte felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat. A járóbetegellátás működik ugyan, de a szövetség elnöke szerint szerdától itt is változások lesznek. A szakrendelők egy részénél oltópontokat alakítanak ki, ezért várhatóan ott is lassul az ellátás. Vannak olyan rendelők, ahol új időpontokat már nem is adnak ki. A minisztérium szerint zökkenőmentes a betegek ellátása.

Related posts