Borsodban sem lesz esélye mostanában jogosítványt szerezni

Megosztás

A járművezetői vizsgákat a kormányzati intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig felfüggesztik. Szerencsés, aki éppen a héten vizsgázott le sikerrel.

Várnia kell annak, aki a következő időszakban készült volna vezetői engedély megszerzéséhez szükséges vizsga letételére. A március 8-án életbe lépő korlátozások között felfüggesztik a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit is. Nemcsak a vizsgákat érinti a korlátozás, hanem alkalmassági vizsgálatokat és az utánképzéseket is – írja a Vezess.hu.

Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi (drón-) területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el, a vizsgák új időpontjáról az érintettek a képző szervezetektől kapnak tájékoztatást – közölte a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft.

Ami még szintén biztos: az autószervizek nyitva tarthatnak hétfőtől is. A Magyar Közlönyben megjelent szabályok egyértelműek: „A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani, kivéve a járműszerviz szolgáltatás, a mezőgazdasági és iparigép-szerviz szolgáltatás, a háztartásigép-szerviz szolgáltatás, az épületgépészeti szolgáltatás.” (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek