Robbantással fenyegetőzött az ittas borsodi férfi, fegyház várhat rá

Megosztás

A Szerencsi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben – olvasható az ügyészség honlapján közzétett közleményben.

A vádirat szerint a férfi 2021. január 07-én este, a 112-es segélyhívószámon, ittas állapotban, névtelenül valótlan bejelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányító Központjának ügyeletére. A vádlott a telefonhívás alkalmával azt állította, hogy Mezőzomboron bomba fog robbanni, de ha nem akarják, hogy a bombát felrobbantsa, akkor vegyék fel a feljelentését. A vádlott a hívást fogadó operátornak a körülmények tisztázását célzó kérdéseire azonban már nem válaszolt, hanem bontotta a vonalat.

A vádlott néhány perc elteltével, álnéven bemutatkozva ismét bejelentést tett ,melynek során azt állította, hogy egy Mezőzomboron lévő lakóházban fel akarnak robbantani egy gázpalackot.

A bejelentések alapján a helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a vádlott közveszéllyel járó események bekövetkezésével történő fenyegetéseinek nem volt valóságalapja. A vádlott ittas állapotban, csupán szórakozásból állított olyan valótlan tényeket, amelyek alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárására tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek