Magyarország egyik legjobb mesterlövésze védi Áder Jánost és családját

Megosztás

A Blikk.hu beszámolója Roland néven említi Magyarország egyik legjobb mesterlövészét, aki Áder János köztársasági elnököt és családját védi a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségénél. 15 évnyi tapasztalattal bír, egy pingponglabdát akár kétszáz méterről is meg tud lőni – írja a bulvárlap.

“A merénylő dolga, hogy a rést keresse a pajzson, mi pedig azért felelünk, hogy a pajzs mindig jó irányba álljon. Egy nyilvános esemény előtt elsősorban a merényletre alkalmas helyeket vizsgáljuk át. Ezeknek a helyeknek a biztosítására különböző pozíciókba lövészeket helyezünk ki. Részletes helyszínrajzok és fotók készülnek, minden egyes centijét megismerjük annak a területnek, ahol aztán mozogni fog a védett személy. Ezeken az utolsó tereptárgyak, akár egy kuka is fel van tüntetve, aminek a távolságának az ismerete viszonyítási pontként szolgálhat, mielőtt valaki meghúzza az elsütőbillentyűt” – nyilatkozta Roland.

A mesterlövész nem akármilyen pedigrével rendelkezik: részt vett a fiatalabb Bush amerikai elnök, Putyin orosz elnök, illetve Merkel német kancellár védelmében a politikusok magyarországi látogatásakor.

További részletek a Blikk riportjában.

Kapcsolódó cikkek