Nem bírt egymással a Diósgyőr és az MTK

Megosztás

Nem született gól a borsodi csapat hazai meccsén, az így szerzett egy ponttal is maradt az NB1-es tabella utolsó helyén a DVTK.

Pénteken az OTP Bank Liga 25. fordulójának nyitómeccsén a Diósgyőr fogadta az MTK-t. A borsodi csapat honlapjának beszámolója szerint az első félidőben nem esett gól, pedig mindkét csapat több nagy helyzetet is kialakított. A második félidő is ugyanúgy nézett ki, hatalmas helyzetek mindkét oldalon, de Marko Malenica és Milan Mijatović is sorra mutatta be a bravúrokat. Mindkét csapat nyerhetett volna, végül a DVTK és az MTK is egy pontot szerzett a 0-0-s döntetlennek köszönhetően.

“A ma esti mérkőzésen voltak egészen jó időszakaink, amikor helyzeteket alakítottunk ki, az utolsó húsz percben viszont nagyon sok hibát vétettünk, a középpályán a rossz passzokat megszerezte az MTK, és kedvére kontrázhatott, amiből több gólt is lőhettek volna” – értékelt a továbbra is sereghajtó DVTK edzője, Zoran Zekic.

“A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználás hatékonysága, hiába alakítunk ki most már sok helyzetet, ha azok sorra kimaradnak. Mivel nem lőttünk gólt, emiatt idegesebbek lettek a játékosok, amit meg tudok érteni, de nyugodtan könnyebb gólt lőni. Az FTC ellen két hatalmas ziccert hagytunk kihasználatlanul, ma sem találtunk be. Hiába küzdött a csapat keményen, a futball alapigazsága, hogy gól nélkül nem lehet nyerni, ezért ezen kell sürgősen változtatni.”

“Csak akkor tudunk felzárkózni a mezőnyhöz, ha hiszünk magunkban, bátrak vagyunk, küzdünk a végsőkig. Ígérem, az utolsó nyolc meccsen mindent megteszünk ezért a klubért, ezért a városért.”

Forrás: dvtk.eu; Fotó: Diósgyőri VTK

Kapcsolódó cikkek