Kazincbarcikán bölcsődék sem lesznek nyitva, már mától maszkot kell hordani

Megosztás

A koronavírus-fertőzöttek száma már a városban is emelkedő tendenciát mutat – írja a kolorline.hu.

A vírus brit mutáns változata az eddigi tapasztalatok alapján már nemcsak az idősebb, krónikus betegeknél, hanem a fiatalabb, betegséggel nem rendelkező korosztályoknál is okozhat súlyosabb, akár kórházi kezelést igénylő tüneteket is. Az elmúlt napokban egy 16 éves fiatalkorú halt meg a koronavírus miatt. Bár nő a városban az oltottak száma, az oltások folyamatosan zajlanak, ha valaki bármilyen akut lázas betegségben szenved, annak nem adható be a vakcina.

A lakosság védelme érdekében Kazincbarcika Város Önkormányzata úgy döntött, hogy március 5-től visszaállítja a közterületi maszkviselési kötelezettséget. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken, így a Völgy parkban, a Jubileumi parkban, a Csónakázó-tónál, a Herbolyai-tavaknál a maszk viselése továbbra sem kötelező, mivel a központi szabályozás így rendelkezik. 6 éven aluli gyermekek számára a maszk viselése szintén nem kötelező.

Kazincbarcikán március 8-tól a bölcsődék is bezárnak

A kazincbacikai bölcsődékben és óvodákban a bezárás idején biztosítják az ügyeletet, tekintettel azokra a családokra, ahol a szülők a munkájukból fakadóan nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – írta közleményében Szitka Péter polgármesterés Klimon István alpolgármester.

Kapcsolódó cikkek