Gyermekfelügyelet nincs, de gyermekétkeztetés van Miskolcon

Megosztás

Miskolc Megyei Jogú Város polgármesteri hivatala arról tájékoztatta honlapunkat, hogy ugyan a Miniszter határozatában úgy döntött, hogy a rendkívüli szünet, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend időszakában a kontaktusszám minél jelentősebb csökkentése érdekében a gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre.

Biztosítani kell ugyanakkor a gyermekek és tanulók étkeztetését, melyre városunkban az alábbiak szerint kerül sor:

Az óvodákban a szülők kérhetik a napi egyszeri (ebéd) vagy napi háromszori (tízórai-ebéd-uzsonna) étkezést. Az igényelt étkezést minden esetben a székhelyintézményben vehetik át az igénylők 11.30- 12.30 között.

Az iskolákban 2021. március 8-tól a tanulók étkezését a Miskolci Közintézmény-működtető Központ lemondta.

Amennyiben 2021. március 08-tól a tanuló igényli az étkezést (csak ebéd), annak megrendeléséről gondoskodni kell. A következő napi megrendelés és lemondás minden tárgynapot megelőző munkanapon 8:30 óráig lehetséges.

A megrendelést/lemondást írásban (e-mailben) az [email protected] e-mail címre, a tanuló neve, iskolája és osztálya megjelölésével kell eljuttatni.

  1. március 8. hétfőtől minden megrendelt ebéd kidobozolt formában kerül kiszállításra a kijelölt átadási pontokra. Az átadási pontokról az MKMK és az iskolák honlapján lehet tájékozódni.

Az étel átvétele a higiéniai szabályok fokozott betartása mellett 11:30-től 12:30 óráig lehetséges.

Kapcsolódó cikkek