Polgári Válasz néven új párt alakult egy volt jobbikos által vezetett mozgalomból

Megosztás

Párttá alakul a Jobbikból távozó Bencsik János országgyűlési képviselő vezetésével tavaly decemberben alapított Polgári Válasz – számolt be róla az Index. A párt egy közleményt is kiadott, ebben a következőket írják:

“Az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg hazánkban nincs politikai képviselete. Mozgalmunk indulása óta ugyanakkor számtalan jelzést kaptunk az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott. Mi vállaljuk ezt a feladatot” – olvasható a Polgári Válasz közleményében.

Az új ellenzéki párt elutasít minden „sanda összekacsintást a kormánnyal”, ugyanakkor nem csatlakoznak a hatpárti ellenzéki összefogáshoz sem. Mint mondták: azokat kívánják képviselni, akiket a párt szerint senki más nem képvisel, azaz “a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat”. A Polgári Válasz így önállóan készül a jövő évi országgyűlési választásokra, saját listát és minden körzetben egyéni jelöltet állítanának.

Index.hu, Fotó: Polgári Válasz Facebook

Hozzászólások

Related posts