Rémisztő farkastámadásokról készülnek felvételek Zemplénben

Megosztás

Újabb farkasokról készített felvételek tartják izgalomban a zempléni Hegyköz legeltető állattartóit és az ott élőket – írta a Borsod Online. A közösségi oldalakon terjedő videók egyikén azt láthatjuk, ahogy efy farkas éppen egy szarvas torkának esik, egy másikon két ragadozó egy friss zsákmányként megszerzett vadmalaccal a szájában vágtat a havas erdőben.

Horváth Jenő, Füzér polgármestere gazdálkodóként, vadászati szereplőként, valamint polgármesterként az idegenforgalom terén is érzi az új körülmények okozta problémákat. Mint a Boon.hu-nak elmondta: azzal mindenki tisztában van, hogy a farkasok őshonosak a vidéken, de több évtizedre eltűntek és erre az állapotra alapozva rendelkezett be a helyi gazdaság. Több család egzisztenciáját biztosítja az erdőszéli réteken folytatott legeltető állattenyésztés.

A polgármester a lapnak elmondta: nemrég hét gazdálkodóval ültek le, hogy ajánlást fogalmazzanak meg a jogalkotóknak annak érdekében, hogy a farkasok is nyugodtan éljenek a zempléni erdőkben és emiatt a gazdálkodóknak, a vadászatra jogosult közösségeknek se származzon káruk.

További részletek a Boon.hu cikkében.

Related posts