A késelő buszsofőr egy háromgyerekes, rendezett körülmények között élő édesapa

Megosztás

Nagy port kavart az elmúlt napokban a késelő buszsofőr ügye, de vajon mi lehetett az előzmény?

Az RTL Klub Híradója szólaltatta meg a péntek éjjeli, a budapesti Hungária körút és Thököly út sarkán történt, egy buszsofőr által elkövetett késelés szemtanúit, valamint a buszos szakszervezet vezetőjét.

Az összetűzés során egy 23 éves férfi életveszélyesen megsérült, miután a hazafelé tartó, szolgálaton kívüli buszvezető megszúrta. Ő azt vallotta, maszkviselésre szólította fel utastársait, azok azonban visszaszóltak neki, hergelni kezdték, ezért ő leszállás után, a megállóban használta a kését. A rendőrök még a helyszínen őrizetbe vették.

Naszályi Gábor, a szakszervezet vezetője szerint életszerű, hogy provokálhatták kollégáját, aki évtizedek óta van a szakmában, s eddig minden évben megfelelt az orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatok során.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megemlítette, hogy a gyanúsított rendezett körülmények között él, és három kiskorú gyermekről gondoskodik, valamint ő maga jelzett a rendőröknek a késelés után, ezért nem kell attól tartani, hogy megpróbálná magát az eljárás alól kivonni. Így a sofőr letartóztatását sem indítványozták, aki várhatóan még vasárnap hazamehetett családjához. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek