Viharos gyorsasággal emelkedik a legsúlyosabb állapotban levő koronavírus-fertőzöttek száma

Megosztás

Egyetlen nap alatt hirtelen kétszázzal ugrott a kórházban kezeltek száma Magyarországon, ez pedig nagyobb gond, mint a fertőzöttek számának folyamatos emelkedése. Pláne, hogy hétvégén mindig kisebb számokat szoktunk látni.

Erőteljesen emelkedik a kórházban fekvő és a lélegeztetőgépen lévő koronavírus-fertőzöttek száma. A ma reggeli jelentés szerint 5 482 covidos van kórházban, 200-zal többen, mint egy napja. 

A 444.hu grafikonjáról pontosan leolvasható a hirtelen emelkedés

A legsúlyosabb állapotban lévők száma is meredeken emelkedik, 524-en vannak már lélegeztetőn. 

4 469 új fertőzöttet regisztráltak. Kevesebbet, mint tegnap, de kifejezetten magas szám vasárnapi jelentésben. Múlt vasárnap még 2 912 új covidost jelentettek. 

Ismét nagyon sokan vannak lélegeztetőgépen, számuk meredeken emelkedik

Ugyanez a helyzet az áldozatokkal. Bár a ma jelentett 72 haláleset látszólag javulásra utal, hiszen a megelőző 5 napban 100 felett volt az áldozatok száma. De vasárnap és hétfőn mindig a heti átlag alatt van a jelentett áldozatok száma. (Egy hete 47 áldozat szerepelt a jelentésben.) Összesen már 14 974 áldozata van a járványnak.  

Miközben a harmadik hullám nagy erővel robbant be, az oltások száma is elkezdett tömegessé válni. Tegnap 104 ezren kapták meg az első oltásukat, ez már a kínai vakcina lehetett, de az operatív törzs váltott a stratégiáján is, minél több embert akarnak beoltani első körben, akár a második oltás kitolásával is. 

444.hu

Kapcsolódó cikkek