Öt éven belül a város szégyenéből újra a város büszkesége lesz az Avas Szálló

Megosztás

Sikerült az adásvétel, most már az előkészületek folynak, hamarosan indul a tervezés, majd a felújítás.

Öt éven belül teljesen megújulhat az egykori Avas Szálló épülete. Ahogyan arról korábban a Miskolci Napló is beszámolt, Veres Pál, Miskolc polgármestere még novemberben Facebook-oldalán jelentette be, hogy az emblematikus, a városképet is meghatározó épület új tulajdonoshoz, a Mathias Corvinus Collegiumhoz (MCC) kerül, amely itt alakítja ki miskolci tehetséggondozó központját.

A városvezető akkor azt is elmondta, hogy egy esztendőnyi megfeszített munka van abban, hogy megszülethet a megállapodás, amely méltóképp rendezi az évtizedeken át magára hagyott épület sorsát.

Tavaly december közepén aztán arról írtunk, hogy az adásvétel még idén januárban lezárulhat a város és az MCC között. Nos, a folyamat valóban lezárult múlt hónap végén, jelenleg az épület állapotának felmérését végezteti el a tehetséggondozó szervezet vezetése – ezt már Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese mondta el a héten lapunknak.

– Az egészen biztos, hogy ez egy többéves projekt lesz, aminek most még nem is láthatjuk a végét. Biztos ezen felül az is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat az építkezés során szigorúan be fogjuk tartani, a munkát transzparensen végezzük, folyamatos lesz a kommunikáció az önkormányzattal és személyesen Veres Pál polgármesterrel – hangsúlyozta.

Méltó helyen

Constantinovits Milán elmondta azt is, a hajdani Avas Szálló megvásárlásával az volt az MCC célja, hogy méltó helyre tudják költöztetni miskolci központjukat.

– Ez az épület pedig tökéletes azokra a feladatokra, melyeket mi végzünk. A Mathias Corvinus Collegium miskolci központjában a 10-14 éves korosztálytól kezdve a középiskolás programon át egészen az egyetemi képzésig nagyon sokféle oktatási programot fogunk megvalósítani. Az egykori szállodaépület nagyon jó kereteket ad az oktatáshoz, viszont döntésünkben közrejátszott az is, hogy megoldjuk Miskolc régi problémáját, vagyis felújítsuk és hasznosítsuk ezt a meghatározó épületet – mondta a főigazgató-helyettes, aki hozzátette azt is, közösségépítő, közösségszervező funkciót is szánnak az épületnek, amit mindenképpen szeretnének megnyitni a miskolciak előtt is.

További részletek olvashatók a Minap.hu cikkében.

Hozzászólások

Related posts