Nem kizárt, hogy a kétfarkúak is részt vesznek az előválasztáson

Megosztás

Elképzelhető, hogy bizonyos választókörzetekben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelöltjei is részt vesznek az ellenzéki előválasztáson – közölte Kovács Gergely pártelnök a 168.hu portálnak. Ugyanakkor csak abban az esetben fordulhat elő ilyen forgatókönyv Kovács szerint, ha az előválasztás részletes szabályai már ismertté válnak és azok nekik is megfelelők lesznek.

Kovács Gergely tréfásan azt is megjegyezte, hogy csak akkor vennének részt az ellenzéki összefogásban, ha abból minden párt kilépne, vagy ha a Fideszt és a KDNP-t is bevennék. Szerinte ugyanis így lenne teljes az összefogás.

Az az alapvető probléma az előválasztással, hogy ha valaki megnyeri, akkor automatikusan annak a hat pártnak a jelöltjévé válik, amelyik részt vesz a procedúrában. Sőt, ha később bejut a parlamentbe, várhatóan még a résztvevő pártok frakciójába is be kell majd ülnie, márpedig számunkra ezek elfogadhatatlan feltételek. Azért felesleges lett volna új pártot alapítani, hogy mi is a liberálisok irányvonalát kövessük

– fogalmazott.

A kétpólusú politikával sok probléma van, de talán a legnagyobb, hogy szinte már mindenki csak azzal kampányol, hogy a másik oldalt szidja. Ez logikus sajnos, hiszen ha csak két oldal van, már ez is elég lehet ahhoz, hogy az emberek rád szavazzanak.

A párt ezért jelenleg még arra készül, hogy – az országos listaállításhoz szükséges – 71 helyen saját jelöltet indít.

A Medián decemberi közvélemény-kutatása szerint egyébként nem elképzelhetetlen, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejut a parlamentbe: a Medián decemberi kutatása már 5 százalékon mérte a pártot.

Azért lenne előnyös, ha bekerülnénk az Országgyűlésbe, mert az embereknek szükségük van arra, hogy a kormánypárti és az összellenzéki oldal közötti szereplők is legyenek

– mondta Kovács Gergely.

A politikus arra számít, hogy az ellenzék könnyedén nyer 2022-ben, és azon sem lepődne meg, ha földindulás szerű ellenzéki győzelem születne. – Meglepett a 2019-es választáson, hogy az ellenzéki szavazatok ténylegesen összeadhatók.

Ez a kormány már mindent megtett azért, hogy leváltsák őket: elfogyott a témájuk, a jelenlegi gazdasági helyzet javulására nem lehet rövid időn belül számítani, és a járványkezelés sem sikerült

– mondta Kovács Gergely, majd hozzátette: bármennyire is próbálják bezáratni az ellenzéki sajtóorgánumokat, az interneten az ellenzék dominál.

Kapcsolódó cikkek