Időjárási rekord Európában, közel 42 fokot emelkedett a hőmérséklet egyetlen hét alatt

Megosztás

Sajnos mostanság a megkergült időjárás egyre érdekesebb csúcsokkal lát el minket. Egyik héten még durva fagyok és korcsolyázás, nem sokkal később napozás a tavaszi időben.

Az egyik hétvégén még a tél közepén jártak, a másikon már tavasz volt Németországban.

A német időjárási hivatal közölte, hogy rekordot döntött az időjárás: február 13-14-én még korcsolyáztak a németek, egy hétvégével később mára hó gyorsan elolvadt, és a németek tavaszi hőmérséklet közepette piknikeztek, egy hónappal azelőtt, hogy a tavasz március 20-án hivatalosan is elkezdődött volna.

A mérések kezdete óta a hőmérséklet még soha nem emelkedett olyan gyorsan 7 napon belül, mint azt a közép-németországi göttingeni, alsó-szászországi időjárási állomás most megerősített olvasata mutatja.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 23,8 fok volt február 13-án, míg 21-én már 18,1 fok volt, ami 41,9 fokos emelkedést jelent. Ez új rekord.

Az eddigi rekord 1880 májusán történt: 41 fokkal nőtt a hőmérséklet nap alatt. De akkor még korai stádiumban volt a meteorológia.

A regionális mérésekről azt mondták, először tapasztalták, hogy Hamburgban 20 fok fölé nőtt a hőmérséklet télen.

Egész héten meleg várható Németországban, csak hétvégén hűlhet vissza a levegő. Berlinben 19, Hamburgban 18, Kölnben 19, Münchenben 17 fok várható szerdán, de szombatra 9-11 fokra eshet vissza a hőmérséklet ezekben a városokban.

Hozzászólások

Related posts