A fideszes Parragh lesöpri a kritikákat: “Rosszindulatú kampány” a kamara költéseit firtatni

Megosztás

Mindent kifizetett saját pénzből, ami extra, autóra meg szükség van. Rosszindulatú, ellenzéki kampányfogás ezekről beszélni… természetesen. Mi az a több, mint százmillió, ami erre-arra kifolyik igen rendszeresen?

Az Atv-nek reagált Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke miután a Hvg.hu adatigénylése nyomán nemrég kiderült: az ötezer forintos kötelező kamarai hozzájárulásokból 2012 óta befolyt mintegy 3 milliárd forintból a testület mentális felkészítésre 60 milliót, São Pauló-i repülőjegyekre 18,5 milliót, piackutatásra 20 milliót, infografikák készítésére pedig 32,7 milliót költött.

Parragh az Atv-nek azt mondta, Brazíliába egy nemzetközi versenyre vittek ki tanulókat, oktatókat, a kamarai szerződésekkel kapcsolatos cikkeket pedig rosszindulatú kampánynak nevezte.

„Én minden kamarai utazásnál kifizetem a jegynek azt a részét, ami az első osztály. Az meg, hogy a feleségem velem volt azt is kifizettem. (…) De még a szállodát is, nem a repülőjegyet, mindent. Egyébként méltatlan, ő alszik ettől rosszul”

Az Atv arra is rákérdezett, hogy a szerződések szerint a kamara 2014-ben két autókereskedéstől összesen 42 millió forint értékben szerzett be autókat.

Parragh szerint „egy szervezetnek nyilván kell autó, egyébként nem az enyém, semmilyen közöm nincs hozzá.”

Az ötezer forintos kamarai díj néhány hete azért került az érdeklődés középpontjába, mert a kamara elnöke az Atv-nek azt mondta: aki ezt nem tudja kifizetni, az ne menjen vállalkozni. Hiába kért később elnézést, ez a kijelentés ebben a koronavírus-járvány miatt sok vállalkozásnak különösen nehéz időszakban sokak nemtetszését váltotta ki. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere például levélben kérte tőle a kamarai díj elengedését.

Szintén a Hvg.hu által kikért szerződésekből derült ki, hogy a kamara évi 150 millió bérleti díjat fizet az ország egyik legdrágább irodaházában, a Szabadság téri Bank Centerben levő irodái után. Parragh szerint azért van szükségük minőségi irodákra, hogy mert ott fogadják a miniszterelnököt és a nemzetközi ügyfeleket. Azt pedig a Telex írta meg, hogy két fix, rendszámra szóló parkolóhelyet is bérelnek az irodaházban, amelyek költsége évente körülbelül 2 millió forint lehet.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek