Zsombi családja: Sokáig fel sem fogtuk, hogy ez összejött!

Megosztás

Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy összegyűlt a 730 millió forintos összeg az SMA-ban szenvedő borsodi kisfiú, Zsombi gyógykezelésére. A kazincbarcikai gyermek édesanyja a Minap.hu lapnak elevenítette fel a legfontosabb történéseket:

“Úgy indultunk neki, hogy másfél évünk van a szükséges pénz összegyűjtésére. Ez egyébként hosszú idő, de a pandémia jelentősen megnehezítette az életünket: programok, koncertek, akciók maradtak el, teljesen az online térbe szorultunk vissza. Most már bevallhatom, nyáron egy picit elbizonytalanodtunk. Balázsék rádiós műsora azonban áttörést hozott, novemberben már azt éreztük, hogy minden sínen van; széles támogatói körünk volt, alig akadt valaki, aki ne hallotta volna a történetünket.”

“Lassan fél éve az életünk része ez az egész. Most, napokkal a bejelentés után kezdem azt érezni, hogy végre vége! De hosszú ideig fel sem tudtuk fogni, hogy ez megtörtént” – mondta el Burinda-Szűcs Szabina, aki elismerte: nemcsak az idő, hanem az euró árfolyamának emelkedése is aggasztotta őket. “Sokszor voltunk a padlón a férjemmel emiatt, de a múlt hét végén érkezett hozzánk egy hívás: az alapítvány kipótolná a meglévő összeget. Először el sem akartuk hinni, mert iszonyatos nagy összegről, 150 millió forintról volt még szó mindig.”

A Minap.hu cikkéből kiderült az is, hogy azóta már egyeztettek is a kezelést végző Bethesda Kórházzal. Átfogó vizsgálatok következnek, felmérik a máj, a vese állapotát, és a kisfiú műtött szívét is megnézik. Ha mindent rendben találnak, akkor Zsombi március elején kaphatja meg az első kezelést Budapesten.

Kapcsolódó cikkek