Hétfőn döntenek arról, meghosszabbítják-e a veszélyhelyzetet

Megosztás

Hétfőn szavaz a parlamament az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről – írja a HVG. Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot. A miniszter úgy fogalmazott, a cél a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

A jogrend meghosszabbításáról szóló Varga Judit által jegyzett törvényjavaslatot január utolsó munkanapján nyújtotta be Semjén Zsolt, a novemberihez hasonlóan ez is három hónapra szól, és meghosszabbítja az eddig hozott intézkedések hatályát. A kormány pedig vállalja, hogy koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében az intézkedések hatályának fenntartásáig megtettekről rendszeresen ad tájékoztatást az Országgyűlésben.

A hosszabbítást a Jobbik, az LMP, az MSZP és a DK sem támogatja, de persze a kormánytöbbség révén az országgyűlés az ellenzék támogatása nélkül is képes elfogadni a három hónapra szóló hosszabbítást.

HVG.hu

Kapcsolódó cikkek