Fekete-Győr András lett a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Megosztás

A párt vasárnap délután a Facebookon jelentette be, hogy Fekete-Győr indul a pozícióért 2022-ben.

“Ki kell mondanunk: új arcok, tiszta, hazájukat őszintén szerető hangok kellenek. A momentumos új arcoknak, és a politikának, amit képviselünk, központi helye van a politikai életben.”

– mondta Fekete-Győr András a bejelentés után.

“Ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit mi szeretünk, megszűnik létezni”

– tette hozzá.

Fekete-Győr beszédében arra is kitért, hogy két ciklusban maximalizálná a miniszterelnökök hivatali idejét, az oktatási rendszert pedig a finn minta alapján szervezné újra. Az egészségügyi dolgozóknak is tett ígéreteket: itt a brit és az osztrák minta megvalósításáról beszélt. A zöldkérdést létkérdésnek hívta, és megígérte, hogy felmondaná a Paks 2 szerződését. 2035-től kizárólag elektromos autókat engedélyezne forgalomba állni az országban. 2030-ra pedig a négynapos munkahetet tenné elérhetővé.

“A demokrácia vagy liberális, vagy mondjuk ki: nem létezik””

– mondta ki.

A párt Facebookos eseményén jelentette be a hírt. Cseh Katalin felidézte Fekete-Győr karrierjét már a Momentum megalapítása előttről. Szél Bernadett és Hadházy Ákos “egyelőre független”-ként aposztrofált képviselők is megszólaltak Fekete-Győr csapatának tagjaiként.

“Jó szívvel állok mellette, és támogatom ezen az úton. Igazából mindig is ezt tettem. Andrásnak van még egy titkos erőforrása, amit úgy hívnak: a közösség.”

– mondta Szél.

Kapcsolódó cikkek