Még a tavalyinál is takarékosabbra tervezik Miskolc idei költségvetését

Megosztás

Elkészült Miskolc költségvetés-tervezete – számolt be róla a Minap.hu. A koronavírus-járvány, az ezzel kapcsolatos kormányzati elvonások és a bevételkiesések miatt több milliárdos hiány van az idei büdzsében, emiatt pedig lényegesen kevesebb pénz jut példáula tömegközlekedésre, a kultúrára vagy a civilek támogatására.

Kormányzati segítség nélkül súlyos helyzetbe kerülhet a város. Márciusban dönt a kormány a kompenzációról, azután válhatnak véglegessé a költségvetési számok.

“Mi most ténylegesen annyi szolgáltatást tudunk csak igénybe venni, amit ki is tudunk fizetni – mondta a Miskolc Televíziónak Veres Pál polgármester.- Olyan felelősséggel összeállított költségvetés a mostani, ami tényleg annyi pénzt fog elkölteni, ami reálisan, ebben a pillanatban látható, hogy befolyik majd a város kasszájába. Azt mondom, hogy ez egy nagyon feszes és nem egy vidám költségvetés. Ez azt jelenti, hogy ezek a bevételi kiesések most már érintik azok a szolgáltatásokat, amelyeket közvetlenül a város polgárai is érzékelni fognak.”

Alább a Miskolci TV tudósítása a témában, további részletek pedig a Minap.hu cikkében olvashatók:

Fotó: Veres Pál Facebook

Kapcsolódó cikkek