Kilenc éves kislány hunyt el édesapja születésnapján – a koronavírus miatt?

Megosztás

A kilenc éves texasi Makenzie Gongorának január 29-én lett pozitív a koronavírustesztje, de akkor még senki sem hitte, hogy két nap múlva már többé nem nyitja ki a szemeit. Pedig ez történt: semmilyen ismert betegsége nem volt, sőt, némi fejfájáson kívül tünetei sem jelentkeztek – ennek ellenére éppen édesapja születésnapján elhunyt.

A kislányt azért vitték orvoshoz szülei, mert szűnni nem akaró fejfájása és enyhe hőemelkedése volt, illetve többször is hányt, és az orvosok a biztonság kedvéért tesztelték is a gyermeket koronavírusra, ami pozitív eredményt hozott. Mivel a kicsi nem tűnt nagyon betegnek, az orvosok sem látták ildomosnak, hogy kórházba küldjék, így azt javasolták a szüleinek, hogy rendszeresen mérjék a lázát, illetve Makenzie pihenjen sokat, és napokon belül rendbe fog jönni – írja a Bors.

Három nappal a pozitív teszteredmény után Makenzie este újra fejfájásra panaszkodott, ezért korán lefeküdt. Édesanyja éjjel benézett a lányhoz, hogy minden rendben van vele, és ekkor vette észre, hogy gyermeke nem lélegzik és nincs pulzusa.

A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Azt egyelőre még nem bizonyították, hogy Makenzie koronavírus-fertőzésben hunyt el, de családja szerint ehhez kétség sem férhet, hiszen gyermekük makkegészséges volt, és semmilyen krónikus vagy rejtett betegsége nem volt.

Kapcsolódó cikkek