Elbocsátják a közmunkások egy részét – megjelent a Nyomtass te is! legújabb száma!

Megosztás

Levelet kaptak a kormánytól az önkormányzatok: el kell bocsátaniuk azokat a közmunkásokat, akik megszakítás nélkül 10 éve ugyanazon a településen közfoglalkoztatottak. A polgármesterek nem értik a döntés okát és a célját sem – ovlasható a Nyomtass Te is! legújabb számában.

Csaknem 90 ezer ember él ma közmunkából, sokan már tíz éve dolgoznak ebben a formában az önkormányzatoknak. Ha ezek az emberek elveszítik az egyetlen bevételi forrásukat, marad a 22 800 forintos önkormányzati segély.

A jobb érzésű polgármesterek megtalálták a kiskaput: átveszik egymás közmunkásait. Így lesznek, akik bent maradhatnak a programban, de ennek az lesz az ára, hogy nem helyben, hanem például a szomszéd faluban fognak dolgozni. Ez viszont utazással, utazási költséggel járhat.

De lesznek olyan önkormányzatok is, amelyek a levélben érkezett döntés értelmében egyszerűen csak utcára teszik a tíz éve közmunkából élő embereket. Bár négy év után, március 1-től, minimálisan megemelik a közmunkásbéreket, a növekedés azonban még az inflációt sem éri el, nagyjából 2 ezer forint lesz.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek