Spanyolországból csempésztek kábítószert Miskolcra

Megosztás

A Miskolci Törvényszék jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntettének kísérlete miatt szabadságvesztésre ítélte azt a két férfit, akik egy kamionba rejtve több kilogramm kábítószert csempésztek Magyarországra 2018-ban – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlottak korábbról ismerték egymást, mindketten életvitelszerűen Spanyolországban tartózkodtak. Megállapodtak, hogy Spanyolországból kábítószert fognak csempészni Magyarországra, és azt itthon értékesítik. Terveiknek megfelelően az egyik vádlott – a gépkocsivezető tudta nélkül – a Spanyolországból hazánkba tartó kamion rakterében elrejtette az illegális anyagokat, majd maguk is hazautaztak és itthon várták a kábítószert szállító kamiont.

2018. augusztus 6-án mindketten arra a miskolci telephelyre mentek, ahol a kamion tartózkodott.

A sofőr figyelmét elterelve éppen kivették a kamionban elrejtett több kilogramm kábítószert – hasis gyantát és kokaint – tartalmazó táskát, amikor tetten érték őket. A táskában talált kábítószert a nyomozóhatóság lefoglalta.

A bíróság az I.r. vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a lefoglalt kábítószert elkobozta. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülmény volt, hogy a vádlottak cselekménye kísérleti szakban maradt, tehát a kábítószer nem került illegális kereskedelmi forgalomba.

Az ítélettel szemben a vádlottak és a védők fellebbeztek, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó cikkek